Copy Trade ProTech Trader

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Apa Itu Copy Trade?

Pernah dengar copy trade? Copy trade adalah satu sistem yang membolehkan anda meniru atau menduplikasi trade yang dilakukan oleh trader lain. Dalam konteks ini terdiri daripada 2 entiti iaitu Manager & Follower.

Manager merupakan trader yang menyediakan servis copy trade manakala Follower adalah trader yang menyalin trading yang dilakukan oleh Manager tadi. Jika manager membuka 5 posisi maka dengan secara automatik akaun follower juga membuka 5 posisi.

Ianya hampir sama dengan trading menggunakan robot cuma bezanya sistem ini adalah orang yang melakukan trading iaitu Manager tadi. Tiada istilah perlu menyerahkan wang kepada sesiapa untuk dilaburkan, Manager dan Follower masing-masing dengan akaunnya sendiri.


Atas permintaan beberapa trader dan peserta coaching, baru-baru ini (11 Julai 2019) saya telah membuka akaun khas copy trade dengan modal permulaan USD5000 untuk sesiapa yang berminat nak follow. Selain coaching dan analisis yang saya kongsikan di channel & group telegram, Copy Trade satu cara untuk ikut analisis tanpa terlepas entry yang diberikan. Tiada lagi alasan contohnya “ala tuan tak perasan la“, atau “alamak ada hal la tak leh nak entry sekarang“. Jika ini yang terjadi maka terlepas lah peluang anda untuk membuat entry. Analisis hanya tinggal analisis sahaja tanpa ada yang ambil peluang 🙂

Ingat! Akaun copy trade ini adalah akaun real, so tak kan saya nak sembrono dengan duit saya. Mestilah saya nakkan keuntungan dan dalam masa yang sama mengawal risiko sebaik mungkin. Senang cerita marilah kita untung sama-sama, rugi pun sama-sama 🙂

Akaun kita adalah di bawah kawalan sepenuhnya oleh kita sendiri, andaikata anda telah follow dan ingin close position tiada masalah anda boleh close position tersebut walaupun saya belum close.

Jika berminat, saya ada sediakan dua pilihan untuk anda follow iaitu melalui sistem InstaForex atau melalui MQL Signal seperti di bawah (klik).

1. ForexCopy InstaForex (perlu ada akaun dengan Instaforex, jika belum ada boleh buka di sini). Klik copy trades!

2. MQL Signal (boleh untuk semua broker platform MetaTrader 4). Klik subscribe!

Start trade : 16 July 2019 – until now

FAQ :

1- Berapa jumlah minumum modal diperlukan untuk copy trade?

Jawapan : Serendah 10 USD. Info lanjut boleh rujuk di sini.

2- Di page monitoring saya nampak ada button Investing & Copying, Investing tu macam mana pulak?

Jawapan : Copying adalah untuk copy trade, manakala Investing adalah untuk invest ke PAMM akaun iaitu berdasarkan jumlah percent keuntungan yang di jana.

3- PAMM tu apa?

Jawapan : Percentage Allocation Management Module. Info lanjut boleh lihat di sini.

Download Panduan Copy Trade & PAMM Investment di sini.

Pertanyaan lanjut boleh hubungi saya di telegram @MKAMINTRADER.

Selamat mem’follow’!

Copy Trade ProTech Trader
5 (100%) 47 vote[s]
MOKAR

Author: MOKAR

Mula berdagang dalam pasaran forex sejak tahun 2003. Manakala pasaran bursa saham tempatan dan global pada tahun 2018. Menjadikan trading online sebagai kerjaya sepenuh masa pada tahun 2019. Kerjaya sebelum ini adalah seorang salesman kereta. Berpengalaman dengan pelbagai teknik dan perguruan tetapi akhirnya sangat serasi dengan teknik FMCBR @ Fibo Musang melalui guruku Cikgu Baha & Cikgu Zul.

2 Replies to “Copy Trade ProTech Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *